19 Temmuz 2013 Cuma

Kitap Tavsiyelerim,Tavsiyeleriniz ?

İnsanın boş vakti olmayagörsün,İstediği herşeyi yapabiliyor.Bende tatilimi çılgınlar gibi kitap okuyarak geçirenlerdenim,artık gözüm bozulacak diye endişeliyorum
 (Her an kendime bir dinlendirici gözlük hediye edebilirim :)) )

Yukarıdaki kitapların hepsi 1aydan kısa bir sürede bitirildi,hepsinden tek tek çoook etkilenildi o yüzden naçizane yorumlandırmaya karar verdim :)


JOJO MOYES- SENDEN ÖNCE BEN
Bu kitap Pegasus yayınlarından cıkmıs cok yeni bestsellerların ön sıralarında olan bi kitap,Arka kapakta verilen ipucularına gelirsek:
Birbirlerine aşktan başka verecek hiçbir şeyleri yoktu Yaşamın ince detayları Loudan sorulur. Otobüs durağıyla ev arasında kaç adım var? Çalıştığı kafeye gelip gidenler nasıl bir hayat yaşıyor? Parlak yeşil elbisenin altına ne renk külotlu çorap giyilir? Onda bu soruların hepsinin cevabı var. Kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Bu hayatta diğer insanları mutlu eden küçük şeyler ona biraz olsun keyif vermiyor. Çevresindeki tüm renkler birden griye dönmüş ve böyle bir umutsuzluk içindeyken yapabileceği tek şeyin hayatını sonlandırmak olduğunu düşünüyor. Peki, asık suratlı, aksi ve geçimsiz Will, Lounun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur? Mucizelere inanmıyorsanız durup bir kez daha düşünün

Kitabı ben 1bucuk günde okudum 500 sayfaya yakın halbuki ama elinizden kesinlikle bırakamıyorsunuz hem duygusal hem de çok komik yani tam biz kızlara göre,şiddetle tavsiye ederim

SİNAN AKYÜZ-PİRUZE Şamda Bir Türk Gelini 
Arka kapak
“Erkeklere ‘Bu evde eksik olan sensin’ dediğimizde, adamların yüzleri asılıyor. Biz kadınları, çok film izlemekle suçluyorlar. Keşke evlendikten sonra da ellerimizi tutabilselerdi. Başımızı dizlerinin üzerine yatırıp saçlarımızı okşasalardı. Erkekler evlendikten sonra bunları neden yapmıyorlar? Sahi, bunlar hep filmlerde mi yaşanıyor?”

Derlermiş ki, bazı hayatlar zaman içinde bağlıdır birbirine. Çağlar içinde yankı bulan, eski bir çare ile zincirlidir ötekine.
Yaşadığı acı gerçeklerden kurtulmak için Şamlı bir kocanın elinden Türkiye’ye kaçan genç bir kadının oğullarına kavuşmak için verdiği mücadelenin hüzün dolu hikâyesi, hafızalarınızdan kolay kolay silinmeyeceğe benziyor.
İki  Kişilik Yalnzılık, Sevmek Zorunda Değilsin Beni, Yatağımdaki Yabancı gibi çok okunan kitapların yazarı Sinan Akyüz’ün kaleminden genç yaşta Şam’da gelin olan Piruze’nin gerçek yaşamöyküsünü soluk soluğa okuyacaksınız.

Benim yorumum:
Başta sıkıldım dili cok sade geldi hatta hafif ukalalık edip bu kitabı ben de yazarım dedim ama sonra olaylar birbiri sıra öyle güzel ilerledi ki kalan 250 sayfayı bir günde okudum ,kitap bittiğinde artıkı bulanık görüyordum :)
Bu kitap da D&R'ın vs.yine cok satanlar listesinde..

AKLINDAN BİR SAYI TUT-JOHN VERDON

İşte bir "başı sıkıcı sonu akıcı" kitap daha,bu kitabı elime alıp alıp bıraktım,bi kasvetli geldi başta bana nedense ama inanın öyle güzel kurgulanmış ki;onları çözünce hem şaşırıp hem de ben tahmin etmiştim diyebilme mutluluğu yaşatıyor bu kitap bize :))

Ayrıca bu kitap J.Verdon'un  ilk kitabıymış Ve Tarzı son dönem Cehennem'i de yazmış olan Dan Brown veya J.C.Grange 'e benzetilebilir.Bu yazarların benzer yönleri kurgularının cok saglam bi temelde devam ediyor olması bana göre ;)

İKİ CAMİ ARASINDA AŞK-MÜRVET SARIYILDIZ

Bu kitabı tavsiye üzerine alıp okudum bi günde bitti kısa da oldugu için.Konusuna gelince Mimar Sinan'ın meşhur Hürrem'in biricik kızı Mihrimah Sultan'a duyduğu o eşsiz aşk.Duygu yüklü akıcı ve tarihi akıştan kopmadan verilmiş olaylar,ben başarılı buldum.Kitabı bitidiğimde gece yarısıydı ve google,wikipedia vs. tüm arama motorlarını bu aşkın gerçek olup olmadıgıyla ilgili sferber ettim,zaten gecen yıl kpssye hazrlanırken de bununla ilgili tarih hocamızdan bi hikaye dinlemistim,bu yüzden beni etkiledi,Zaten öyle bir sonu var ki hem çok şaşıracaksınız hem de çok etkileneceksiniz diye düşünüyorum,spolier yok :)

Serinin 2.kitabı da elimde onu da sıraya koydum okuyup yine yorumlarımı paylaşabilrim :)
Zaten okudugum ve yorumlarımı yazmak istediğim daha başka kitaplar da var daha

Şimdi de sizden gelen kitap tavsiyelerini alayım,eski yada yeni farketmez şimdiye kadar okuyup en begendiğiniz kitapları benimle paylaşabilir misiniz acaba kızlar? :)))

 


13 yorum:

Unknown dedi ki...

Son zamanlarda okuduklarımdan söyleyebilirim Zülfü livaneli serenad,Ayşe kulin gizli anların yolcusu ve ayrıca dönüş,canan tan-hasret,İclal aydın -Bir cihan kafes.hepside güzel.Bunları okumadıysan tavsiye edebilirim

Ayshenur dedi ki...

Serenad'ı okudum bi tek hatta cok begenip Kardeşimin Hikayesiyle devam edeyim demiştim ama hemen bunları da listeme alıyorum cnm,cogu yeni kitaplar ztn teşekkürler...

ÖZLEM ÖZBEK KARACA dedi ki...

PİRIZE KONUSUNDA AYNI FİKİRDEYİM CANIM BAŞLARDA SIKICI AMA AYNEN BENİMDE ÖYLE OLDU YA PRTASINA GELDİĞİMDE OLAYLAR ÖYLE BİR HEYECANLI HAL ALDIKİ OGÜN SABAHA KADAR HİÇ UYUMADIM BIRAKAMADIM ELİMDEN SABAH OLDUĞUNDA BİTİRMİŞTİM VE HÜNGÜR HIÇKIRIK AĞLADIM SABAH SABAH VE GERÇEKTEN İNSANIN HAYATINDA İZ BIRAKAN VE GERÇEK YAŞANMIŞ BİR HAYAT ÖYKÜSÜ BU NEDENLE DAHADA BİR ŞİDDETLE OKNUMASINI TAVSİYE EDİYORUM:)

Ayshenur dedi ki...

özlem:Aynen cnmm kitabın basından bi kalktım gözlerim net goremıyo,hafif bugulu fln :/

Betül Özbir dedi ki...

aklından bi sayı tut ve serisi süper

Ayshenur dedi ki...

Betül özbir:Evt cnm ama o yazarın dha ilk kitabıymıs henüz bi serısı yokmus ;)

sevda s. dedi ki...

Piruze ve Aklından Bir Sayı Tut'u çok merak ediyorum ben

Unknown dedi ki...

Aklından Bir Sayı Tut adlı kitap çok iyi bir kitap bende okumuştum :) Sende benim bloguma bakarsan çok sevinirim, yeni yazmaya başladım :)

Ayshenur dedi ki...

sevda s: ikisinide şiddetle öneririm cnmm ;)

Begüm:tabiki ugrarım senin blogunada,bende cok begendim cdden ii kurgulu bi kıtaptı..

Kuzununannesi dedi ki...

vaktın varken bolbol oku canım bebıklı hayyataaa bıraz zor oluyor ama sahane kıtaplar bunlar :) bende cok sevdım senden once benı:) sevgıler

Ayshenur dedi ki...

Kokoş Kelebek:Yine de ii vakıt bulmussun tatlım,bakalım biz onları yasarken bu kadar takip edebilcekmıyız gündemi:)

Unknown dedi ki...

Serisi var denebilir, benzer konularda devam kitaplarının adları: Gözlerini Sımsıkı Kapat ve Şeytanı Uyandırma ;) ikinci kitabı ilki kadar etkileyici bulmadım, sırada Şeytanı Uyandırma var :)

yanmaneee dedi ki...

supreme hoodie
adidas tubular
yeezy shoes
kyrie 5 spongebob
vapormax
lebron 17
yeezy shoes
nmd
air max
yeezy boost 350 v2