3 Şubat 2015 Salı

Gamze Estetiği



Selamlar herkese! Uzun zaman oldu görüşmeyeli,dahil olmadığım sosyal medya neredeyse yok ama blogun tadını da hiç biri vermiyor simdi ne yalan söyliyim :)Ondan mı 3 ayda bir post yazıyosun diyebilirsiniz ama o da yoğunluktan diyelim tatlıya bağlayalım :)

Konumuz,gamze estetiği,aranızda duymayan kaldı mı bu estetiği?Bana dünyanın en mantıklı estetiği gibi gelse de,bazıları da "peh!Onun için estetik mi yaptırılır!" diyip gülüp geçecektir pek tabi.Ben gamzesi olan birinin hayata 1-0 önde başladığını düşünen biri olarak tabi ki hemen araştırdım hatta işin açıkçası yaptırmayı da düşündüm ama ailem,arkadaşlarım"senin zaten gülünce gamzen çıkıyo ki" diyerek hevesimi kırdılar..Ama çok kolay bir işlemmiş desem de henüz beni "Evet bence kesin yaptırmalısın" diyip beni cesaretlendirecek birini bulamadım henüz :(


Bahsettikleri gülünce çıkan gamzem de şu yani,parmakla göstermiş gibi olmasın da..Resmen imkanlar dahilinde gamze koyulmuş ama tabi buna da şükür hiç de olmayabilirdi :D
Şimdi araştırmalarım sonucu konunun uzmanlarından öğrenebildiğim şeylere gelecek olursam,

GAMZE OLUŞTURULMASI
Vücutta gamzeler nerelerde bulunur?
Vücutta belirgin olarak 2 farklı bölgede gamze bulunabilir. Bunlardan biri; yanaklar diğeri ise, popo ile bel bölgesinin birleştiği yerde bulunan sakroiliak (Venüs gamzeleri) gamzelerdir. Yüzdeki gamzelerin bazıları mimiklerle ortaya çıkabilirken bazıları normal duruşta da bir sevimli çukurcuk olarak kendisini belli eder. Popo üzerindeki gamzelerin neredeyse tamamı ise normal duruşta belirgindir, hareketle görünümleri üzerinde anlamlı bir değişiklik gözlenmez.

Son yıllarda neden gamze operasyonları popülerlik kazandı?
Düşük bel modasının gelişimiyle birlikte karın-göbek ve bel bölgesi şekillendirme operasyonları zaten oldukça sık yapılmaktaydı. Özellikle Avrupa ve Amerikalı genç kuşak pop yıldızları–sinema sanatçılarının bikinili (ve dolayısıyla da Venüs gamzeli) fotoğraflarının medyada görünmesi sonucunda müthiş bir venüs gamzesi akımı başlamış oldu (benzer bir durum Jennifer Lopez, Shakira gibi yıldızlardan esinlenerek kalça şekillendirme ve kalça protezi operasyonlarının artması şeklinde de karşımıza çıkmıştı). Gamze operasyonları ile karın-bel ve sırt estetiği bütünleşmiş oldu. Yanak bölgesi gamzeleri ise zaten çok arzu edilen bir görünüm olmakla birlikte böyle bir işlemin yapılacağı bilinmiyordu. Venüs gamzeleri sayesinde insanlar yanağa da gamze yapılabileceğini öğrenince yanak gamzesi talebi de arttı.

Yanak bölgesinde gamze nasıl oluşturulabilir?
Yanak bölgesinde iki farklı yaklaşımla gamze oluşturulabilir. Hangi tekniğin seçileceğine kişinin istekleri-beklentileri ve yüz yapısı değerlendirildikten sonra karar verilebilir. Tekniklerin biri deri altındaki dokunun azaltılması şeklindedir. Diğer teknik ise deri altındaki dokunun yüzdeki mimik kaslarına tespit edilmesi şeklindedir. Bazı durumlarda bu iki tekniğin kombinasyonu gerekebilir.

Venüs ‘sakroiliak’ gamzeler nasıl oluşturulur?
Venüs gamzeleri poponun üst kısmı ile belin birleştiği bölgede oluşturulmaktadır. Vücudun yapısına göre değişmekle birlikte orta hattan yaklaşık olarak 6-10 cm uzaklıkta bulunan iki taraflı çöküntülerdir.
Bu gamzeler de deri altı dokunun inceltilmesi şeklinde oluşturulmaktadır. Ortalama olarak 20 dakikalık bir işlemdir. Genel anestezi gerekmemektedir. Zaman içerisinde gamzelerden sıkılınır ise; yine kısa bir işlemle kısmen de olsa sakroiliak bölgenin eski haline dönüştürülme şansı mevcuttur.
Estetik amaçlı yapılan; liposuction, meme operasyonları, bacak protezi, yüz estetiği vb. işlemlerde olduğu gibi gamze yapılırken de eğer iyi plan-doğru endikasyon ve titiz çalışma yapılır ise hem cazibeli hem de şirin bir görünüm kolaylıkla elde edilir. Eğer bu özene uyulmaz ise veya tecrübe eksikliği söz konusu ise, diğer operasyonlarda olduğu gibi gamze işlemlerinde de istenmeyen,sevimli görünmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir.

Fiyatlarına gelince 1500-2500 TL arasında değişiyor diye duydum ben. Ama tabi işlemin ücretinin yere,kliniğe uzmanına göre değiştiğini  düşünecek olursak bu fiyat aralığı pek de bişey ifade etmiyor tabi.
Ve tabi gamzesine bayıldığım ünlüler,




Bu da Rabbimin "bebek değil belediye çukuru başlıklı çalışması" :D :D :D çok tatlı değilmi ama yaaa!


Ve perdeeee!
"Yanağınızda küçük sevimli çukurlara yer açın!" sloganımla yazımı sonlandırıyorum...:* xoxo

6 yorum:

Kuzununannesi dedi ki...

canım nerelerdesın sen , gamze esttetıgını bosver canım yuzn oyle guzel kı gerek yok keza esım ve kuzmda kocaman gamzeler var o ayrı :)

mm dedi ki...

gamzen bence de var.:)

Adsız dedi ki...

merhaba ben de kısa bi süre önce düşünüyodum bunu, yanağımda bi tane gamze var zaten neden iki tane olmasın dedim :)tesadüf eseri İstanbulda ünlü bi estetisyenle tanıştım ve yaptırmak istediğimi söylediğimde 40lı 50li, yaşlarıma geldiğimde o dokunun içine çökeceğini asla tavsiye etmediğini söyledi, belki bilmek istersin dedim

Ayshenur dedi ki...

Kuzununannesi:Canımmmm biraz yoğundum flnda arada yazabiliyorum..cokk tsk ederimmmm ayrıca ne kdr sanslısın öyle en sevdiklerinde varmış,bakmaya doyamaz insan :)

melodram:E biraz ama yetinmeyi bilmek lazım

Adsız:Ben de boyle bişi duymustum, cünkü gamze yapmanın tekniği ordaki yağ dokusunun alınması ve çukurlar yapılması şeklindeymiş..bu uyarıya itibar etmekte fayda var ,teşekkür ederimm ;)

gökçe dedi ki...

ayşenurr hadi bloguna dön:)

yanmaneee dedi ki...

golden goose
kyrie 5 shoes
supreme hoodie
jordan shoes
chrome hearts outlet
nike air force
michael kors handbags
air jordan
supreme new york
golden goose outlet